دانش موضوعی- تربیتی، تلفیقی از دانش تعلیم و تربیت و محتوای تخصصی یک علم است. آراسته کردن یک معلم به دانش موضوعی ـ تربیتی از جمله مهم ترین گام‌ها در فرایند تربیت معلم به شمار می‌آید. بدون شک معلمی که به این دانش مجهز است بهترین مجری برای برنامه‌های درسی خواهد بود. توسعه دانش موضوعی ـ تربیتی بیشتر در گرو تعامل معلمان با یکدیگر و تلاش آنان برای به اشتراک گذاشتن و انتقال تجربه است.

دانشگاه فرهنگیان استان قم با هدف ایجاد فرصت برای نظرورزی و تعامل علمی میان صاحب­نظران و به اشتراک‌گذاری دانش آموزش محتوا در رشته آموزش زبان عربی، زمینه­سازی برای جلب‌توجه جامعة علمی به‌ ضرورت تولید و اشاعة دانش­آموزش محتوا در رشته آموزش زبان عربی و رشد و بالندگی حرفه­ای مدرسان و اعضای هیئت‌علمی در این زمینه، اقدام به برگزاری دومین همایش ملی «دانش موضوعی‌ ـ تربیتی در آموزش زبان عربی» می نماید. این همایش از جهتی به علوم تربیتی و شیوه های آموزش و از سوی دیگر به دانش زبان عربی می‌پردازد که ترکیب این دو، ویژگی بارز این همایش است.

از کلیه صاحب نظران، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان عزیز دعوت به عمل می آید تا با شرکت در این همایش و ارسال مقالات تخصصی و تجربیات ارزنده خود، بر غنای علمی همایش افزوده و ما را در برگزاری هر چه بهتر آن، یاری دهند. امید است که با برگزاری این همایش گامی مؤثر در مسیر پیشبرد و بهبود آموزش زبان عربی برداشته شود.

پیشاپیش از زحمات بی شائبه و مساعدت تمام بزرگوارانی که در حیطه های گوناگون ما را یاری می نمایند تا این رویداد ارزشمند ملی به ثمر بنشیند، قدردانی نموده و از درگاه ایزد یکتا برای همگان، بهروزی و توفیق روز افزون مسئلت می نمایم.